Om mindre end 1 uge:

2014-07-18 09:04
Torsdag den 24. juli åbnes "dørene" til Snogebæk Havnefest nummer 42 i det eksotiske fiskerleje på Sydøstbornholm.

Vi har sammensat en stort og spændende festprogram - og vi glæder os meget til at se rigtig mange glade gæster i Snogebæk den 24, 25., 26. og 27. juli. Entréprisen bliver kun 50 kr. pr. festdag. Børn under 15 år har gratis adgang fredag til søndag. Der vil være særlige armbånd til de under 18 årige, og ID kan blive krævet forevist ved indgangen. Drikkevarer må ikke medbringes.

Hvis vejret er med os, håber vi at nå i alt 6.000 betalende gæster over de fire festdage, torsdag til søndag i uge 30. Hertil skal lægges børn under 15 år, frivillige og andre gratister.

Optimismen har vi bl.a. i vores helt unikke arrangement, trofaste gæster og den lovende turistsæson 2014. Anslået mindst en tredjedel af gæsterne ved Snogebæk Havnefest er turister og eksilbornholmere. 

Snogebæk Havnefest er stedet, hvor man mødes med gamle og nye venner.

Vi har gjort en stor indsats for at markedsføre havnefesten - også på internettet samt på de sociale medier.

Snogebæk er for alvor kommet på landkortet, senest omtalt i avisen MetroXpress som en af Danmarks fem bedste partybyer - i selskab med Skagen, Løkken, Tisvildeleje og Marielyst.

I år har vi et ekstra tilbud, nok især til det yngre publikum: Torsdag den 24. juli tyvstarter havnefesten. I det store telt præsenterer vi den succesrige bornholmske DJ-trio Nonsens med DJ-Martin Jørgensen som opvarmning. Nonsens er Anton Twile Nielsen, Jens Espersen og Rasmus Mygind Korsby. De har fået deres helt store gennembrud som DJ- og producerteam og har de to senest år spillet på Roskilde Festival og Distortion Copenhagen.

Fredag den 25. juli kl. 19.00 åbner hele festpladsen til en weekend med en masse god underholdning i form af kopibands, jazz, børneaktiviteter og sjove konkurrencer som Sliskens Vovehalse, koneløbet, tovtrækning, sandslotkonkurrence, cirkus-workshop og aktiviteter for børnene. Vi holder naturligvis fast i traditionen med en hyggelig og intim festplads med hjemmelavede boder – uden tivoli.

C-Bach Jam bliver det første musikalske indslag og de vil igen give publikum en stor oplevelse med Rasmus Seebachs mange populære sange fremført af håndplukkede musikere. Hovedpersonen og bysbarnet Joakim Tranberg er sanger og skuespiller. Kendt fra TV som deltager i Voice på TV2, som sanger i Dansk Melodi Grand Prix med en sang skrevet af Ronan Keating og som medvirkede i succesforestillingen “Elsk Mig I Nat”.

Der er også selvfølgeligt genvalg til Baggårdens Helte, der for fjerde år i træk vil fylde Danseteltet. Orkestret kan i år fejre deres 10 års jubilæum på Bornholm. Det kommer næppe til at gå stille af. Baggårdens Helte sætter en ære i at levere en personlig og nærværende version af kendte dansk-sprogede sange fra de seneste 4 årtier. Hits som man kan synge med på og et særdeles udadvendt sceneshow, er den sikre opskrift på en god fest.

I løbet af weekenden kan publikum også opleve 90’er fest med So 90’s, rock-hits på stribe med Bad Boys of Boogie, elektronisk musik af Depeche Mode med Enjoy the Silence, Playlist med de bedste danske og udenlandske hits, Sandbye og Ralle Duo, Byggerbanden samt Havz Jazz, der for længst blevet vores "husorkester" og som spiller både lørdag og søndag, for 15. år i træk!

Søndag aften er Fi-Fi Dong tilbage – med et 3 timers Gasolin’ og Kim Larsen show. Vores publikum elsker dem og gensynsglæden bliver stor. Siden år 2000 har Fi-Fi Dong spillet 10 gange i Snogebæk. Drengene var bare 12-13 år gamle, da de første gang var til Gasolin’ koncert i Randers og side 1997 har de selv spillet alle de fede, udødelige hits fra Gasolin’ og Kim Larsen.

Søndag den 27. juli kl. 23.00 afsluttes festlighederne med det store, flotte fyrværkeri over havnen.

Også på forplejningen til gæsterne, forsøger vi hvert år at udvikle os. Svaneke Bryghus har i år lavet en helt ny øl – ”Snogebækker” – som vi forventer bliver et stort hit under havnefesten og som i øvrigt sælges på flaske hos Dagli’ Brugsen Snogebæk. Lørdag og søndag tilbyder grillen på andet år bornholmsk skovgris fra Vasagaard og oksefilet med salater.

Snogebæk Havnefest og arrangøren Poulsker IF nyder en meget stor opbakning fra en lang række lokale og andre bornholmske firmaer og vi er glade og taknemmelige for, at Færgen igen har indgået en sponsoraftale med Snogebæk Havnefest og sejler bands og mange gæster til Bornholm.

En anden forudsætning for at bevare havnefestens særpræg er de mange frivillige medhjælpere, der hvert år yder en uvurderlig hjælp med afviklingen af det store arrangement. Flere end 500 medhjælpere arbejder gratis for at give vore gæster en festlig oplevelse og for at tjene penge til den lokale idrætsforening Poulsker IF. Som frivillig ved havnefesten er man del af et stort team, der har nogle hårde, men festlige timer sammen og samtidig yder et stykke frivilligt arbejde til gavn for idrætten og lokalsamfundet. Tilsammen lægger de frivillige omkring 7.500 timer årligt i arrangementet. For de enkelte ”menige” med 4-5 timer til nogle hundrede timer for et par håndfulde nøglepersoner.

Blandt de frivillige er cirka 60 bodledere og tovholdere for de mange boder og opgaver samt et fest-udvalg på 9 personer.

Flere af de frivillige har været med i arrangementet i mange år – flere har rundet 25 havnefester!
Snogebæk Havnefest Bornholm  | info@havnefest.dk